Gestoomde aardappels
voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg droogkokende aardappels
- paar takjes tijm
- paar blaadjes laurier
- paar takjes rozemarijn
Voor de saus:
- 1 sjalotje
- 1 bosje bieslook
- 200 g verse roomkaas
- zout, peper
Bak/stoomschaal |
XL stoomschaal met gaatjes |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
40 minuten incl. voorverwarmen |
Vooraf:
Was de aardappels met schil grondig.
Bereiding:
- Maak een snee in het midden van de aardappels en steek er een laurierblad in, doe dit met de helft van de aardappels.
- Prik een gaatje in de andere helft van de aardappels en duw er een takje tijm of rozemarijn in.
- Stoom de aardappels 40 minuten op 100°C.
- Snijd intussen de sjalot en het bieslook klein. Roer er de roomkaas door. Voeg zout en peper toe.
- Serveer de aardappels warm met de roomkaassaus erover.
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom