~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Gestoomde aardappels

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg droogkokende aardappels
  • paar takjes tijm
  • paar blaadjes laurier
  • paar takjes rozemarijn

Voor de saus:

  • 1 sjalotje
  • 1 bosje bieslook
  • 200 g verse roomkaas
  • zout, peper
Bak/stoomschaal XL stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 40 minuten incl. voorverwarmen

Vooraf:

Was de aardappels met schil grondig.

Bereiding:

  1. Maak een snee in het midden van de aardappels en steek er een laurierblad in, doe dit met de helft van de aardappels.
  2. Prik een gaatje in de andere helft van de aardappels en duw er een takje tijm of rozemarijn in.
  3. Stoom de aardappels 40 minuten op 100°C.
  4. Snijd intussen de sjalot en het bieslook klein. Roer er de roomkaas door. Voeg zout en peper toe.
  5. Serveer de aardappels warm met de roomkaassaus erover.

Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom