Gestoomde taart met honing
Voor 6 personen • doorsnee: 16-18 cm · voorbereiding: 10 minuten · bereiding: 40 minuten
Ingrediënten:
- 60 g boter
- 2 eieren
- 90 g rietsuiker
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel vanille-extract
- 25 g melkpoeder
- 125 g zelfrijzend bakmeel
Bakplaat /stoomschaal |
bakplaat + taartvorm |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
40 minuten incl. voorverwarmen |
Vooraf:
Smelt de boter en laat hem afkoelen.
Bereiding:
- Klop de eieren en de suiker 5 minuten.
- Voeg honing, vanille, melkpoeder en boter toe.
- Klop er een homogene massa van.
- Roer er met een spatel beetje bij beetje het meel en de baksoda door.
- Doe het beslag in een ronde taartvorm met antiaanbak laag (anders bekleden met bakpapier).
- Stoom de taart 40 minuten op 100°C.
- Haal de taart uit de combi-stoomoven en laat het afkoelen voordat je het aansnijdt.
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom