Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset!
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Gestoomde vis met kruiden

voor 2 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • kruiden naar keuze (basilicum, citroentijm, bladpeterselie, korianderblad, oregano, enzovoort)
  • 1 citroen
  • 1 hele vis (dorade, baars, brasem, grote mul, enzovoort), door de visboer geschubd en schoongemaakt
  • olijfolie
  • grof zout, peper
Bakplaat /stoomschaal Geperforeerde stoomschaal
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 15-20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Snijd de ongepelde knoflook in plakjes.
  2. Was de kruiden en snijd de citroen in plakjes.
  3. Leg de vis in de geperforeerde stoomschaal.
  4. Bestrooi hem met zout en peper en steek de plakjes knoflook en citroen in de buikholte.
  5. Bind de kruiden met een touwtje aan de vis vast.
  6. Bedruppel de vis met wat olijfolie en stoom de vis van 1 kg 15-20 minuten.

Tip:

Serveer er fleur de sel, peper en citroen bij.