~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Gevulde koolblaadjes

voor 6 personen • voorbereidingstijd: 40 minuten · bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kleine groene kool
  • 60 g oudbrood
  • 1,5 dl melk
  • 400 g braadworst
  • 1 takje tijm
  • 40 g Parmezaan geraspt
  • zout, peper
Bakplaat /stoomschaal Geperforeerde stoomschaal
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 15-20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Hak vooraf de knoflook en rozemarijn fijn.
  2. Haal de koolbladeren los maar houd ze heel. Leg ze 5 minuten in kokend water om ze soepel te maken. Laat ze uitlekken en houd ze apart.
  3. Week het brood in de melk.
  4. Haal het worstvlees uit elkaar.
  5. Meng het uitgeknepen brood met de worst, knoflook, tijm, rozemarijn en kaas. Voeg zout en peper toe.
  6. Verwijder de dikke nerf uit elk koolblad. Leg wat vulling in het midden, vouw het blad over het vlees en bind alles met keukengaren dicht.
  7. Stoom de pakketjes 15-20 minuten in de geperforeerde stoomschaal op 100°C.
  8. Dien ze warm op en serveer met rijst.

Tip:

Dichtbinden: leg een koolblad op een stuk garen en maak de eerste knoop. Leg een tweede stuk garen neer en leg het pakketje er gedraaid op. Maak de tweede knoop.

Tip:

Je kunt de pakketjes een dag tevoren klaarmaken en opwarmen in de combi-stoomoven met de regenereren functie.