~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Groene asperges met tuinbonen

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 25 minuten

Schermafbeelding_20221222_100630

Ingrediënten:

  • 400 g diepvriestuinbonen
  • 1,5 kg groene asperges
  • 1 bosje bosui
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2 en 3
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd Tuinbonen:  25 minuten incl. voorverwarmen

Asperges: 25 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Verwijder de onderkant van de asperges en spoel de asperges af met water. Stoom zowel de tuinbonen als de asperges tegelijkertijd in de combi-stoomoven:
  2. Stoom de tuinbonen op 100°C voor 25 minuten. Plaats de stoomschaal met de tuinbonen op niveau 2 in de combi-stoomoven.
  3. Stoom de asperges op 100°C  ook voor 25 minuten; ze moeten nog wat beet houden. Plaats de stoomschaal met de asperges op niveau 3 in de combi-stoomoven.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in rondjes.
  5. Meng olie, azijn, zout en peper en klop de saus met een garde.
  6. Leg de asperges op een bord, bestrooi ze met tuinbonen en ui en overgiet ze met saus.