~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Maki’s van kip

voor 2 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • zout, peper
  • 225 g verse roomkaas
  • 1 grote courgette
  • 400 g kipfilet
  • 2 handjes vol zongedroogde tomaten in olie, in reepjes
  • ½ bosje basilicum
Bakplaat /stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 80°C
Tijd 20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Snijd de sjalot klein.
  2. Roer de sjalot met zout en peper door de roomkaas.
  3. Snijd de courgette met een dunschiller in dunne plakjes.
  4. Maak dunne plakjes van het vlees door de filets aan beide kanten open te snijden als een portefeuille.
  5. Leg plasticfolie op een sushimatje en schik er dakpansgewijs de plakjes courgette op. Bedek ze met kip. Voeg zout en peper toe.
  6. Bestrijk de kip met het kaasmengsel en leg er een reep tomaat en een reep basilicum op.
  7. Rol alles met behulp van de folie en het matje vanaf de zijkant op. Draai de uiteinden goed dicht. Prik er met een mes kleine gaatjes in.
  8. Stoom de maki’s 20 minuten op 80°C.
  9. Laat de rol afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Dit is een ideaal gerecht voor een picknick of koud buffet.

Idee:

Serveer bij deze maki’s een gemengde salade of een pastasalade.