Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset!
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Oosterse worteltjes

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg wortelen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kleine citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel harissa
  • zout, peper
  • ½ bosje korianderblad
Bakplaat /stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Was en schrap/schil de wortels en snijd ze in dikke gelijke plakjes.
  2. Stoom ze, samen met de 3 tenen knoflook, 20 minuten op 100°C.
  3. Maak intussen een vinaigrette van komijn, honing, sap van ½ citroen, olie, harissa, zout en peper.
  4. Haal de knoflook na 15 minuten uit de combi-stoomoven, pel ze en prak de tenen door de vinaigrette.
  5. Roer de saus en de fijngesneden koriander goed door de gare wortels. Proef en breng zo nodig op smaak.

Idee:

  1. Serveer deze heerlijke worteltjes met gestoomde vis.
  2. Deze vinaigrette past ook uitstekend bij gestoomde aardappelen.