Paksoi met oestersaus
voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 6 kleine (of 4 grote) struiken paksoi
- 3 eetlepels knoflookolie (of 1 bol knoflook fijngesneden en gebakken in olie op laag vuur)
- 2 eetlepels oestersaus
- zout
Bakplaat /stoomschaal |
stoomschaal met gaatjes |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
15 minuten incl. voorverwarmen |
Bereiding:
- Was de struiken paksoi en snijd ze in de lengte in tweeën of vieren.
- Stoom ze 15 minuten op 100°C.
- Meng knoflookolie en oestersaus. Voeg zout toe.
- Doe de gare paksoi in een schaal, overgiet ze met saus en meng door elkaar. Dien ze direct op.
Tip
Variatie Broccoli met oestersaus
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom