~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Prei met vinaigrette

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 sjalot en wat bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 6 kleine preien
  • ½ theelepel pikante mosterd
  • ½ theelepel grove mosterd
  • zout, peper
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 4 eetlepels milde olijf olie
Stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 15 minuten incl. voorverwarmen

Vooraf:

Snijd de sjalot en peterselie klein.

Bereiding:

  1. Kook de eieren 10 minuten. Pel ze en snijd ze klein. Houd ze apart.
  2. Was de preien en verwijder de uiteinden. Stoom ze 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de preien) in de geperforeerde stoomschaal XL op 100°C.
  3. Maak de vinaigrette: meng alle mosterd met zout, peper en azijn. Klop er de olie door en voeg de sjalot toe.
  4. Overgiet de preien met saus en bestrooi ze met de fijngehakte eieren en peterselie.