Bereiding:
- Doe de pruimen, anijs, gember, kruidnagels en suiker in een pan. Voeg 0,5 dl water toe en laat alles 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Haal de anijs en kruidnagels eruit zodra de saus dik is. Voeg indien nodig maïzena bij de saus om deze in te dikken.
- Pureer en laat afkoelen. Proef en voeg zo nodig wijnazijn, suiker of zout toe. De saus moet zoetzuur zijn.
- Was de lente-uitjes en snijd ze in smalle reepjes. Houd ze apart.
- Snijd het vlees in plakjes en plet ze tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte zoals voor carpaccio. Probeer alle vleesplakken even dik te pletten.
- Schep een lepel pruimensaus op elk plakje vlees en leg er wat lente-ui op.
- Rol alle plakjes op en plaats ze in de geperforeerde stoomschaal XL.
- Stel de combi-stoomoven in op 85°C en gaar de rolletjes in 7 minuten. Indien dikker gesneden dient u de bereidingstijd te verlengen met 2 minuten.
- Haal de rolletjes uit de oven. Overgiet ze met sojasaus en sesamolie en bestrooi ze met gemalen cayennepeper.
Idee:
In Chinese winkels is pruimensaus ook kant-en-klaar te koop. Vervang de lente-ui desgewenst door prei en het varkensvlees door plakjes carpaccio. Verkort de stoomtijd dan tot de helft.
Serveertip:
Besprenkel de rolletjes met verse rode peper in plaats van gemalen cayennepeper.