~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Spareribs in oosterse marinade

voor 2 personen • voorkoken: 20 minuten · marineren: 2 uur · bereiding 30 minuten

Ingrediënten:

Voorkook

  • 1kg niet-gekruide spareribs 
  • 6 eetlepels ketjap
  • 1 liter water
  • 1 blokje runderbouillon
  • Zout / peper

Marinade

  • 6 eetlepel ketjap
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel sambal
  • 1 blikje tomatenpuree
Bakplaat /stoomschaal Bakrooster
Niveau 3
Programma stoom
Temperatuur 150°C
Tijd 3,5 uur incl. voorkook & marineren

Vooraf:

Spareribs voorkoken

Snijd de knoflook in plakjes en de kip in stukjes van gelijke grootte (doorsnede ca. 1,5 cm).

  1. Breng 1 lt water aan de kook in een pan en leg daar de spareribs in
  2. Voeg 6 eetlepels ketjap en 1 blokje runderbouillon toe. 
  3. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Laat het mengsel minstens 1 uur zachtjes koken.

Spareribs marineren

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade grondig in een kommetje.
  2. Plaats de spareribs in een ovenschaal.
  3. Bestrijk de spareribs gelijkmatig met de marinade.
  4. Schenk de overgebleven marinade op de bodem van de schaal.
  5. Laat de spareribs minstens 2 uur marineren voor de beste smaak.

Bereiding in de stoomoven:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven
  3. Stoom de spareribs 30 min
  4. Na de bereiding in de oven blijft er een marinade oven in de ovenschaal. Dit kan vervolgens opnieuw gebruikt worden als dip.