Vooraf:
Spareribs voorkoken
Snijd de knoflook in plakjes en de kip in stukjes van gelijke grootte (doorsnede ca. 1,5 cm).
- Breng 1 lt water aan de kook in een pan en leg daar de spareribs in
- Voeg 6 eetlepels ketjap en 1 blokje runderbouillon toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel minstens 1 uur zachtjes koken.
Spareribs marineren
- Meng alle ingrediënten voor de marinade grondig in een kommetje.
- Plaats de spareribs in een ovenschaal.
- Bestrijk de spareribs gelijkmatig met de marinade.
- Schenk de overgebleven marinade op de bodem van de schaal.
- Laat de spareribs minstens 2 uur marineren voor de beste smaak.
Bereiding in de stoomoven:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven
- Stoom de spareribs 30 min
- Na de bereiding in de oven blijft er een marinade oven in de ovenschaal. Dit kan vervolgens opnieuw gebruikt worden als dip.