~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Zalmrolletjes

voor 2 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g kabeljauwfilet
  • zout, peper
  • 1 sjalotje en 1 eiwit
  • 50 ml room
  • 240 g gerookte zalm plakjes
Bak/stoomschaal XL stoomschaal zonder gaatjes
Programma stoom
Temperatuur 80°C
Tijd 20 minuten incl voorverwarmen

Vooraf:

Hak de geschilde sjalot fijn. Haal eventueel de graatjes uit de kabeljauw filet.

Bereiding:

  1. Snijd de kabeljauw in stukken en pureer ze met wat zout in de blender. Haal het overtollige vocht uit het mengsel.
  2. Voeg al mixend eerst het eiwit en dan langzaam de room toe. Doe dit in een kom en roer er de sjalot door.
  3. Leg 2 plakjes gerookte zalm overlappend op plasticfolie. Schep een bergje vulling in het midden. Vouw de plakjes over de vulling. Sluit de folie, druk alles goed aan en draai het om zodat het een strak rolletje wordt.
  4. Stoom de rolletjes op 80°C. Laat ze 15 minuten afkoelen voordat je de folie verwijdert.

Idee

Verrijk de vulling met een groente-, kruiden- of spinaziemengsel.

Serveertip

Besprenkel de rolletjes met citroensap.