~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!
Stoomtijden

Stoomtijden

Door de juiste stoomtijden en -temperaturen aan te houden, haal je alles uit jouw Pelgrim stoomoven. Op deze pagina zie je hoe je de meeste gangbare producten moet bereiden in de stoomoven. We hebben per productgroep een overzichtelijke stoomtijden tabel.

Stoomtijden tabel vlees

Soort Porties Niveau Temperatuur (°c) Stoomtijd (minuten) incl. voorverwarmen
Biefstuk  2 stuks 2  / stoomschaal zonder gaatjes 100 25-35 
Kippenborst  2 stuks 2 / stoomschaal zonder gaatjes 100 20-30 
Worst  2 stuks 2 / stoomschaal zonder gaatjes 100 15-25 

Stoomtijden tabel vis

Soort Gewicht (g) Niveau Temperatuur (°c) Stoomtijd (minuten) incl. voorverwarmen
Garnalen  1000 2 / stoomschaal zonder gaatjes 100 20-30 
Visfilet  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 10-20 
Hele vis  1000 2 / stoomschaal met gaatjes 80 20-30 

Stoomtijden groenten en fruit

Soort Gewicht (g) Niveau Temperatuur (°c) Stoomtijd (minuten) incl. voorverwarmen
Bonen (gedroogd)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 85-95 
Erwten (gedroogd)  2000 2 / stoomschaal met gaatjes 100 40-50 
Bloemkool (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-40 
Bloemkool (roosjes)  1000 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-35 
Broccoli (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20-35 
Broccoli (roosjes)  1000 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Wortel (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 40-50 
Wortel (Julienne)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Wortel (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Mais  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-35 
Kikkererwten (gedroogd)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 85-95 
Venkel (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Koolraab (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Rode biet (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 60-70 
Paprika (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20 
Roodlof (witlof)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20 
Spruiten  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-35 
Asperges (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25 
Spinazie  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20 
Snijbiet (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20 
Gemixte groenten (partjes)  1000 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-35 
Kool (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 25-35 
Aubergine (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes  100 15-20 
Courgette (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20 
Artisjok 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 50-60
Champignons 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-20
Prei 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20-30
Sperziebonen 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 35-45
Veldsla 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20-25
Selderij 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20-30
Tomaten 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 10
Peultjes 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20-30
Pompoen 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 15-25
Appel  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Abricozen  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Kersen  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Kruisbessen (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Peer  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Pruimen  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15
Rabarber  500 2 / stoomschaal zonder gaatjes 100 5-15
Nectarines  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 5-15

Stoomtijden aardappels, pasta en rijst

Soort fruit Gewicht (g) Niveau Temperatuur (°c) Stoomtijd (minuten) incl. voorverwarmen
Aardappelen (heel)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 30-40 
Aardappelen (partjes)  500 2 / stoomschaal met gaatjes 50 20-30 
Witte rijst 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 20
Zilvervliesrijst 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 30-45
Spaghetti 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 10-12
Macaroni 500 2 / stoomschaal met gaatjes 100 8-10

Stoomtijden tabel altijd beschikbaar

Alle stoomtijden uit bovenstaande tabellen zijn offline beschikbaar, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Via onderstaande button download je het overzicht van alle stoomtijden inclusief extra tips over ontdooien en sous vide bereidingen.

Download stoomtabel gratis