Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Thaise kipgehaktballetjes

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 30 minuten · bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 3 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el rode currypasta (of meer naar smaak)
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel suiker
  • 2 el vissaus
  • 60 gr sperziebonen, geblancheerd
  • kikomansaus
  • kroepoek
  • koriander
Stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 15 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Snijd de djeroek poeroetblaadjes klein. Verwijder van het citroengras de wortelaanzet en de buitenste blaadjes. Snijd ook het gras en de bonen in kleinere stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de kikomansaus, kroepoek en koriander in de kom van de keuken machine en draai er een homogene enigszins plakkerige massa van.
  3. Houd je handen onder stromend koud water en maak van het gehakt balletjes te grote van een walnoot.
  4. Leg ze op de geperforeerde schaal en stoom ze in de stoomoven 10 à 13 minuten tot ze gaar zijn (tot ze gaar zijn).
  5. Serveer ze warm of koud. Garneer met kroepoek en een blaadje koriander en in een kommetje wat kikomansaus.

Tip:

Mocht je geen djeroek poeroet kunnen vinden, dan kan je ook een stuk verse gember en limoenschilletjes nemen.